Miért Kolibri?

A kolibri az életöröm, a rugalmasság, a játékosság, a gyógyulás és a végtelenség jelképe. A pillanat örömének megélését, a könnyedséget és az élet esszenciáját szimbolizálja. A lehetetlennek tűnő dolgok megtestesítője. Arra tanít, hogy a jelenlét és a változás erejével megtaláljuk és helyreállítsuk saját élethelyzetünkben a természetes egyensúlyt.

A kolibri léte, működése számos olyan tanítást hordoz, amelyek alapvető üzeneteket küldenek az embereknek, és gyakorlatilag életvezetési iránymutatásul szolgálhatnak.

A kolibri jelentése virágmadár. A kolibri ugyanis elsősorban a virágok nektárjával táplálkozik, szüntelenül az élet édességét keresi. Hosszú nyelve a rejtett kincsekig hatol. Virágról virágra szálldosása a pillanat örömének megélése, amelyben a virágok nektárja a boldogság elérését szimbolizálja. A boldogságot azonban nemcsak saját magának keresi, a természet egyensúlyát is megjeleníti: miközben virágról virágra vándorol, segít reprodukálni a növényeket is, azaz nemcsak kihasználja a természetet, hanem élteti is!

A kolibri egyedülálló képességgel bír: egy helyben tud lebegni, amivel azt üzenni, hogyha képes vagy a Mostban lenni, a jelen pillanatban tartani a tudatod a múlt és a jövő helyett, akkor jutsz hozzá az élet nektárjához. Ha a jelenben vagyunk, akkor tudunk a változásokra is a leggyorsabban reagálni, hiszen bármikor készen állunk a változásra. E tekintetben is nagy tanítást ad a kolibri, hiszen hihetetlen légi akrobata, ha szükséges, szempillantás alatt vált irányt és sebességet, bármerre, hátrafelé és fejjel lefelé is képes repülni. Azaz azt tanítja, hogy bármikor álljunk készen és legyünk képesek megfigyelni, megnézni a dolgokat egy új perspektívából, majd az alapján legyünk képesek cselekedni, változtatni.

A kolibri az alkalmazkodóképesség megtestesítője. Az indián tradíciók szerint, ha valakinek a kolibri a toteme, akkor könnyen tud változni, bármely helyzetbe is kerül, hatalmas energiái vannak, és szabad szelleme. Nem veszik el a múltban, a mi történt volna típusú kérdésekben, helyette arra fókuszál, hogy valójában mi van. Félelmektől mentes, nem válik függővé külső tényezőktől, az örömet a saját szívében keresi. Különleges tehetsége van, hogy megtalálja a jót az emberekben, nagy boldogság számára, ha segíthet másoknak a szépség és öröm feltárásában. Nem véletlen, hogy a cserokik szerint a gyógyító emberek, a sámánok kolibri alakban találtak rá a gyógyító növényekre.

A kolibri különleges tulajdonságokkal bír: a szíve ezerkétszázat ver percenként, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogják a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal. Egyedülálló módon a szárnyai a végtelen jelhez hasonló nyolcas alakban mozognak. Gyorsasága pedig kivételes: teste hosszának akár a négyszázszorosát kitevő távolságot is képes lerepülni egyetlen másodperc alatt (arányosan ez olyan, mintha egy ember 6-700 métert tenne meg egy másodperc alatt). A madarak világában a kolibri rendelkezik testéhez viszonyítva a legnagyobb agy mérettel és a legnagyobb szívvel. Látja az ultraviola tartományba eső fényt is, azaz képes olyan fényeket, hullámokat és rezgéseket is érzékelni, amelyek a többség számára „láthatatlan”-oknak tűnnek.

Különleges képességei azt mutatják, hogy mind a szívünket, mind az elménket maximálisan kihasználva, kiterjesztve érdemes élni az életünket, ha a végtelenséget akarjuk elérni és megérteni. És mindehhez arra is szükségünk van, hogy benézzünk a láthatatlan világba is, kifejlesszük, megerősítsük finomérzékelésünket, hogy ne ragadjunk le a fizikai sík tapasztalásainál, ehelyett merjünk benézni amögé is, ha igazán szeretnénk érteni, mi miért történik velünk!

A KolibriEnergia segít minket abban – ahogy azt a kolibri is teszi – hogy a jelen pillanatban megtaláljuk az élet örömét, hogy megfelelően tudjunk reagálni a történésekre és képesek legyünk változni és változtatni, amikor szükséges, tudjunk alkalmazkodni a helyzeteinkhez, és megtalálni az egyensúlyt azáltal, hogy összhangba hozzuk az elménket a szívünkkel, és merjük megnézni, megfigyelni és megérteni azt, ami eddig láthatatlan volt számunkra.